decoratie

kind

Mijn ouders zijn gescheiden! En ik dan?

Je ouders blijven altijd je ouders. Maar als ze gescheiden zijn is het misschien wel wat moeilijker om daarmee om te gaan.

Vaak heb je vragen en dingen die in je hoofd blijven zitten, zoals:
Moet ik verhuizen?
Ik wil niet kiezen!
Hoe gaat het dan met mijn broer/zus?
Ik wil dat de ruzie stopt!
De nieuwe vriend of vriendin van papa of mama…
Wanneer zie ik papa weer?
Ik ben boos, bang, verdrietig
Hoe moet het nu verder?
Wie helpt mij?

Misschien snap je iets niet of ben je boos op je ouders. Misschien voel je je verdrietig over de scheiding en alles wat daarna veranderde. Het kan zijn dat het eigenlijk allemaal wel meevalt en weer redelijk goed gaat behalve… Misschien kan je er al best goed mee omgaan en heb je tips voor andere kinderen?

Bij KIES ben je een aantal keer samen met anderen die hetzelfde meemaken als jij en een begeleider die daarvoor speciaal geleerd heeft. Samen gaan we aan de slag door middel van verschillende (spel)activiteiten. Bij KIES gaat het er even om hoe alles voor jou is als je ouders gescheiden zijn en hoe jij hiermee om kunt gaan. Je hoeft niet te praten en te vertellen, het mag. Je mag ook alleen luisteren. Alles blijft binnen de groep. Het is immers jouw verhaal. Je mag ook vragen stellen en vertellen wat jij eigenlijk wilt. Misschien vindt je het wel heel lastig om in een groep te praten. Het is ook mogelijk om alleen met een begeleider in gesprek te gaan.

Kom je ook naar KIES?